Aksaray Üniversitesi
Sabire Yazıcı Fen Edebiyat Fakültesi
ASÜ Bahar Şenliklerinde Edebiyat ve Müzik Rüzgrı: Roman Kahramanları Festivali

Her yıl birçok eğitim kurumunda geleneksel olarak kutlanan, 20 Aralık 2024’te ise Aksaray Üniversitesi’nde ASÜ Edebiyat Topluluğu tarafından ilk defa gerçekleştirilen “Roman Kahramanları Festivali”, ASÜ Bahar Şenlikleri’nde kapsamı genişletilerek “Edebiyat Festivali” adıyla kutlandı. 06.05.2025 tarihinde ASÜ Edebiyat Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Necla Dağ, ASÜ Sosyal Bilgiler ve Değerler Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Elmas Karakaş, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Ergin Altunsabak, Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Türkan Yılmaz ve Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Müzik Eğitimi Bölümü öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Raziye Nil Aksoy’un danışmanlıklarında müzik ve edebiyatın en renkli halleriyle temsil edildiği festival, misafirlerin beğenisini ve takdirini kazandı. Başta Aksaray Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi akademik ve idari personeli olmak üzere farklı birim ve fakültelerden katılımcılar ve ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği festivalde, eğlenceli ve renkli anlar yaşandı.

Öğrenciler, romandan sinemaya birçok karaktere kostüm ve aksesuarlarıyla hayat vererek renkli ve eğlenceli görüntüler oluşturdu. Türk halk edebiyatından çağdaş örneklere, Batı edebiyatının önemli eserlerinden ün yapmış filmlere pek çok eserin kahramanlarını canlandıran öğrenciler, sergiledikleri başarılı performanslar ile dikkat çektiler. Öğrenci performansları etkinliğe konu olan afişlerle desteklenirken, ziyaret alanını gezen misafirlere kahramanlar ve yazarlar hakkında gerekli bilgilendirmeler yapıldı, sorular cevaplandı.

Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü öğrencilerinden Mehmet Nasuh Koyuncu “Hamlet”, Zehra Izem Özdemir “Ophelia” (Hamlet), Berke Bırçakcı “Macbeth”, Güneş Çabuk “Lady Macbeth”, Furkan Bostancı “Dracula”, Osman Samed Gençtürk “Paris” (Ilyada), Sude Beytekin “Helen” (Ilyada), Melike Güzeloğlu “Afrodit” (Ilyada), Kaan Tekbulut “Sherlock Holmes”, Adem Zafer Gök “Dr. Watson” (Sherlock), İrem Bulut “Aphrodite”, Rumeysa Arslan “Cleopatra”yı canlandırırken Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden Ahmet Korkmaz “Deli Dumrul”, Dilanur Dinç “Hafize Anne”, Hatice Keskin, “Udi”, Gözde Yılmaz “Queen’s Gambit”, Vesile Çavdar, “Banu Çiçek”, Sevde Yılmaz “Kürk Mantolu Madonna”, Almina Burçin Dinç “Therese Raquin”, Doğan Koç ve Elif İlhan “Bonnie ve Clyde”, Yunus Emre Çakıcıoğlu “Harry Potter”, Fatma Aslan “Ezo Gelin”, Melih Kılıç “Huzur”, Yusuf Alper Tüke ve Ayşe Başer “Ferhat ile Şirin”, Gülseren Aksar “Selvi Boylum Al Yazmalım”, Asya, Berna Üner “Burla Hatun”, Esila Palalıoğlu  “Hürrem Sultan”, Ayşe Hançerli “Ankara” romanından “Selma”, Hatice Çiftçi Nardaniye Hanım Masalı’ndan “Nardaniye Hanım”, Melek Nur Öngür “Umay Ana”, Şevval Avcı “Alkarası, Albis”, Nesrin Asal Yaşayan Ölü romanından “Leyla”, Furkan İnceöz  “Küçük Prens”, Selin Us  Peyami Sefa’nın “Canan”, Cansel Kara Alacakaranlık serisinden “Bella Swan”, Kayhan Şallı “Aylak Adam”, Sedef Solmaz “Yeşilin Kızı Anne” ve Deniz Özdemir “Altın Küpeler” roman ve filmlerinde yer alan karakterleri festivalde temsil ettiler.

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencileri aynı etkinlik alanında Topluma Hizmet Uygulamaları projesi kapsamında “Tuvalden Notalara: Bir Zaman Yolculuğu” ismiyle resim ve müzik alanında Batı sanatına dair dönemlerin ve dönemlere ait değerli eserlerin tanıtımını gerçekleştirdiler.

Değerli öğrencilerimiz Arzu Sarı, Fatmanur Deniz, Gizem Yüksel, Eylül Sert ve Emine Elibol ise etkinliğin hazırlanma sürecinde önemli katkılar sağladılar.