Prof. Dr. Engin DELİGÖZ 2013Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülünü Aldı.

Prof. Dr. Engin DELİGÖZ 2013 Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülünü Aldı.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi, Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin DELİGÖZ, 2014 yılında Bilim Kahramanlı Derneği tarafından temel bilimler ve mühendislik alanlarına katkılarda bulunan, Türkiye’de bu alanların gelişmesi ve görünürlüğünün artırılmasına öncü olan genç bilim insanlarına verilen  “2013 üstün başarılı genç bilim insanı ödülü”nü almıştır.

Prof. Dr. Engin DELİGÖZ, farklı kristal yapılara sahip, teknolojik açıdan büyük önem arz eden çok sayıda alaşım ve bileşiklerin yapısal, mekaniksel, titreşimsel ve elektronik özelliklerini, deneysel değerlere yakın hassasiyette hesapladığı çalışmalarından dolayı ödüle layık görülmüştür. İleri düzeyde kuantum mekaniksel yöntemlere dayanan “Yoğunluk Fonksiyoneli Teorisini” esas alan farklı gelişmiş yazılımlar adapte edilerek yapılan araştırmalarda, çalışmaya konu olan malzemelerin doğası açıklanmaya çalışılmaktadır.

Yapılan çalışmalar temelde iki noktayı hedeflemektedir. Birincisi mevcut deneysel sonuçları daha iyi anlayıp yeni deneylerin planlanmasına yardımcı olmak ve bilimsel araştırma sürecini daha hızlı ve verimli hale getirmektir. İncelenen malzeme önceden sentezlenmiş malzemeler olsa da malzemenin  daha önce hesaplanmamış özelliklerin bulunmasına yöneliktir. İkinci hedef ise henüz deneysel çalışmanın konusu olmamış, fakat yeni ufuklar açabilecek malzemelerin temel durum özelliklerini ortaya çıkarmaktır.

Prof. Dr. Engin DELİGÖZ’ün şu ana kadar uluslararası atıf endeksleri kapsamındaki dergilerde yayımlanmış 91, diğer dergilerde ise 9 olmak üzere toplamda yayınlanmış 100 makalesi bulunmaktadır. Uluslararası ve ulusal kongrelerde birçok bildiriye sahip olan Prof. Dr. DELİGÖZ 16 h-indeks puanına sahip olup, çalışmalarına şu ana kadar 900 civarında atıf yapılmıştır.