Doç. Dr.Fatih ALGI Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü'nü (GEBİP) almıştır.

Doç. Dr.Fatih ALGI’ ya TÜBA Ödülü

Kısa süre önce “Türkiye’nin En Başarılı Bin Bilim İnsanı” listesine girme başarısı gösteren Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Sabire Yazıcı Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Algı, şimdi de Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından verilen, “Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü”nü (GEBİP) almıştır.

Doç. Dr. Fatih Algı, yeni nesil optik ve elektronik malzemeler için işlevsel moleküler yapıların rasyonel tasarımı, sentezi ve geliştirilmesi konularında yürüttüğü uluslararası düzeydeki üstün nitelikli çalışmalarıyla bu ödüle layık görüldü. Fatih Algı, 2009 yılından bu yana, uluslararası düzeydeki araştırma projeleriyle, Avrupa Bilim ve Teknoloji İşbirliği (COST) programı çerçevesinde yürütülen çeşitli aksiyonların yürütme komitelerinde ASÜ ve Türkiye temsilci üyesi olarak görev yapıyor. 15 h-indeks puanına sahip olan ASÜ’lü akademisyenin, Uluslararası Atıf Endeksleri kapsamındaki dergilerde yayımlanmış 42 makalesi bulunuyor. Algı’nın makalelerine 700’ün üzerinde atıf yapılmıştır.